Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за 166

Здравеите колеги,след като смених 155чката си за Бвм все място немога да си намеря!Сега се връщам пак в групата и съм си паръчал 166 дизел на познат които е в Италя.
    Днес ми званна и ми каза че ми е намерил перфектната кола 2001г. само че е 2.0 16V TS с 6 скорости
    Колеги много ще съм ви благодарен да ми кажете + и - за колата и двигателя,какво има като екстри и т.н защото по телефона меможах да разбера пък и човека не ми каза кои знае какво,а и разбира се да ми кажете горе доло колко разход дава този двигател.Цената на която ми идва ми се видя добра и за това се замислих че може и да не е дизел 6200лв
    Благодаря ви предваарително!!!

Първоначално публикувано от alfa155-1.7TS Покажи съобщение
    Здравеите колеги,след като смених 155чката си за Бвм все място немога да си намеря!Сега се връщам пак в групата и съм си паръчал 166 дизел на познат които е в Италя.
    Днес ми званна и ми каза че ми е намерил перфектната кола 2001г. само че е 2.0 16V TS с 6 скорости
    Колеги много ще съм ви благодарен да ми кажете + и - за колата и двигателя,какво има като екстри и т.н защото по телефона меможах да разбера пък и човека не ми каза кои знае какво,а и разбира се да ми кажете горе доло колко разход дава този двигател.Цената на която ми идва ми се видя добра и за това се замислих че може и да не е дизел 6200лв
    Най-малкото , че на 166 дизела е единствено 2.4 2.0 е бензин , но пък те доколкото знам нямат 6-степенна скоростна кутия .. на мен лично не ми е известен такъв автомобил ..
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Ами да имат,но са гледах някакви теми им малко да ти кажа ме плаши разхода на тая кола..малко ми се вижда много,са в момента карам Пасат 2000г1.9тди и градски ми дава някаде около 9 нафта.А и за частите....нз кажете си мненията че вече и аз нз

Comment

Ами колегата пита именно за бензинов двигател 2.0 тс... а за 6 скорости съм виждал обява в мобилето. Като цяло колегите с бензинки съобщават за разход от порядъка на 12 - 14 градско без да я натискат..... дизела 7- 10 ама всичко е много относително щото по задръстванията на мене ми е давала и 12 по комп а един колега с бензин говореше за 18 разход в града... Не знам дали дали тея 6 скорости ще повлият на разхода в града особено. Друго впечатление от форума е че 2.0 макар и по мощен не е добър вариант за такова голямо купе... тва само съм го чел и не давам мое мнение... аз лично съм много доволен от дизела но мисля да го "чипна" защото на моменти ми е тромавичък. Пак според съфорумници към тези 6к лв ще ти трябват поне още 3к+ за да си я стегнеш освен ако не е перфектна за тея пари... аз мога да ти го потвърдя тва нещо... дизела като му земеш ролки и всички ремъци 600+ гуми 16ки 700+ 17ки 1000+ за бензина незнам как са му консумативите ама знам 4е има доста повече неща дет да се трошат....
        Успех с избора и дано да я взимаш по-скоро
        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Тва е с 90% градско
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

е де не ще да качва снимки
            Last edited by code; d.m.y г., 20:42.
            sigpic

Comment

На първо място поздравления с избора... 14-15 е доста оптимистичен разход за градско но ти го пожелавам . Моята е 2.0-бензин , и не съм чувал за 6- степенна ск. кутия , но ако е такава , което се съмнявам е готино защото при мен е на 3000 оборота при 97 км.час. Не че е проблем защото по принцип алфа е високооборотен автомобил и върт. момент е изнесен (максималния) към високите обороти.. Във всеки случаи 166 е по добре от колкото каквото и да е БМВ произведено до момента
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

...Сега се връщам пак в групата и съм си паръчал 166 дизел на познат които е в Италя.
                Колега, според мен 2.4ЖТД е перфектният избор, за което те поздравявам. Моята препоръка е да се придържаш към този избор и да не го заменяш за 2.0ТС. От бензиновите модели добри са шестаците - 2.5 и 3.0, но там говорим за други цифри:

1. Акциз; 2. Разход; 3. Обслужване и ремонт.

ЖТД-то със сигурност има по-малко разходи за поддръжка, по-надеждно е, разходът е съвсем приличен и в същото време предлага много добра динамика заради високия въртящ момент.

ЖТД-тата са много разпространени, така че твоят човек със сигурност ще намери.

Важно: кажи му на твоя човек да гледа колата да има 3 бр. картончета с кодове!
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колега не се лъжи че за тия пари колата ще е добра ! Просто да знаеш че това е скъпа кола и ако наистина е за тия пари се приготви за сериозно ръсене в Българиа ! Желая ти успех и ВНИМАВАЙ !!!
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                    14-15 е доста оптимистичен разход за градско но ти го пожелавам
                    шшшшшшшшш стига е хора колко е разхода 45/100 градско ако няма някакви кой знае какви задръствания колата гори 13, извънградско със 100км/ч - 8.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      шшшшшшшшш стига е хора колко е разхода 45/100 градско ако няма някакви кой знае какви задръствания колата гори 13, извънградско със 100км/ч - 8.
                      Хе-хе, със 100км/ч кара баба ми, аз ще заспя с тая скорост. ЖТД-то при скорост 150 км/ч на магистралата харчи 6/100 50% по-бързо и същевременно 25% по-икономично - не е зле, а?

А 8/100 ЖТД-то харчи ако караш с 200, което на мен ми се случва извънредно рядко.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Хе-хе, със 100км/ч кара баба ми, аз ще заспя с тая скорост. ЖТД-то при скорост 150 км/ч на магистралата харчи 6/100 50% по-бързо и същевременно 25% по-икономично - не е зле, а?

А 8/100 ЖТД-то харчи ако караш с 200, което на мен ми се случва извънредно рядко.
                        JTD-то извънградско колкото и да го газиш харчи най много 8 градско12 а вервайте ми бензина можеш и до 15 извънградско и 20 градско да го докараш. ако се кара нормално разхода им е близък ама кой си купува Алфа за да я кара бавно.

Comment

Прав си колега...значи миа си остава да си чакам ЖТД-то

Comment

Добре де клеги никои не ми каза като екстрикакво има колата...една от екстрите които ми харес наи много е навигацията,както и автопилот и някакви си глезотиики,понеже наистина нз за какво става на вапрос ви питам...тук четох че навигацията не е активна и искат някакви си суми от по 2000лв за да се оправи и нз си какво..тогава какво може тоя монитор освен да гледам температурата на климата и радиото...кажете ми нещо повече хора моля ви....а са гледах една снимка,един колега си сменя папки с Мп3 снимки и нз си какво...как става тжа..... вече и аз нз ПОМОЩ!!!!!

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение

хе хе за всичко което си написал аз не споря, ама се радвам че се похвали. Аз печка не ща пък ако ще и 2 на 100 да гори с 400км/ч. Даже си изкормих газовата и сега си карам на бензин. Я да си оправя подписа тогава
                              sigpic

Comment

Working...
                              X